Rajčata zapékaná se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rajčata
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 20 g Strouhanka
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 154.2 mg
  • Draslík 413.7 mg
  • Vláknina 6054.8 mg
  • Vitamín A 6054.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odkapané fazolky vložíme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy a zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci a kořením.

  • 2

    Poklademe na plátky nakrájenými rajčaty, osolíme a posypeme strouhaným sýrem.

  • 3

    Dáme zapéci do trouby a po chvilce pokapeme povrch máslem a dopečeme.

  • 4

    Podáváme s lyonskými bramborami.

Komentáře k receptu