Vejce zapečená s těstovinami a květákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 400 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Květák
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1.25 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 783 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 403.9 mg
  • Draslík 866.1 mg
  • Vláknina 10493.5 mg
  • Vitamín A 10493.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 121 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku.

  • 2

    Zředíme ji mlékem a troškou vývaru z květáku, rozšleháme a povaříme. Pak přimícháme 2 syrová vejce.

  • 3

    Vymažeme máslem ohnivzdornou mísu, vložíme vrstvu vařených těstovin, na ně položíme na kostičky nakrájená uvařená vejce, růžičky květáku a zalijeme částí bešamelové omáčky.

  • 4

    Každou vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem. Poslední vrstvu nám tvoří těstoviny, pokropíme je bešamelovou omáčkou, posypeme sýrem a pak pokapeme zbylým máslem.

  • 5

    Pečeme v troubě do roztavení sýru.

  • 6

    Podáváme s bramborem nebo se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu