Vejce zapečená s těstovinami a květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 32 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 403.9 mg
- Draslík 866.1 mg
- Vláknina 10493.5 mg
- Vitamín A 10493.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 121 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku.
-
2
Zředíme ji mlékem a troškou vývaru z květáku, rozšleháme a povaříme. Pak přimícháme 2 syrová vejce.
-
3
Vymažeme máslem ohnivzdornou mísu, vložíme vrstvu vařených těstovin, na ně položíme na kostičky nakrájená uvařená vejce, růžičky květáku a zalijeme částí bešamelové omáčky.
-
4
Každou vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem. Poslední vrstvu nám tvoří těstoviny, pokropíme je bešamelovou omáčkou, posypeme sýrem a pak pokapeme zbylým máslem.
-
5
Pečeme v troubě do roztavení sýru.
-
6
Podáváme s bramborem nebo se zeleninovým salátem.