Salát z okurek a kapií s kyselou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 13 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 32.5 mg
- Draslík 529.4 mg
- Vláknina 2459.8 mg
- Vitamín A 2459.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátovou okurku omyjeme, rozkrojíme podélně na poloviny a nakrájíme na slabé plátky.
-
2
Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na úzké nudličky.
-
3
Obojí zeleninu pokapeme zředěným octem, osolíme, opepříme a lehce promícháme. Nakonec pokryjeme nerozkvedlanou smetanou a ozdobíme rajčetem a petrželkou.