Vejce se žampiony, kyselou smetanou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Čedar - tavený
  • 50 g Šunka dušená
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Hovězí vývar základní
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 283.8 mg
  • Draslík 289.3 mg
  • Vláknina 959.8 mg
  • Vitamín A 959.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme žampiony nakrájené na plátky, sůl, pepř a dusíme doměkka.

  • 2

    Natvrdo uvařená vejce oloupeme na nakrájíme na plátky.

  • 3

    Žampiony a vejce prokládáme do vymaštěných formiček a poslední vrstvu zalijeme osolenou kyselou smetanou s rozšlehaným vejcem.Navrch dáme plátek taveného sýru se šunkou.

  • 4

    Zapečeme v troubě asi 10 minut.

  • 5

    Podáváme s banketním pečivem.

Komentáře k receptu