Zapečená vejce v sýrové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 33 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 542.2 mg
- Draslík 162.2 mg
- Vláknina 849.8 mg
- Vitamín A 849.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji mlékem, dobře rozšleháme a krátce povaříme.
-
2
Vmícháme část nastrouhaného sýra, osolíme a opepříme.
-
3
Nakrájíme na plátky 7 uvařených vajec, narovnáme je do zapékací mísy a posypeme zbytkem sýra. Na povrch dáme malinké kousky ze zbylého másla.
-
4
Dáme krátce zapéct do předem vyhřáté trouby dokud se nám neroztaví sýr.
-
5
Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem. Na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou.