Pěnový citronový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Tuk
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 301.4 mg
  • Draslík 77 mg
  • Vláknina 172 mg
  • Vitamín A 172 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utřeme žloutky s cukrem, přidáme šťávu z půlky citronu, citronovou kůru jemně nastrouhanou a přimícháme tuhý sníh.

  • 2

    Vymažeme máslem formu na pečení, naplníme těstem a na vrchu utvoříme lžící důlky na ozdobu nákypu.

  • 3

    Pečeme v mírně předehřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu