Kuřecí rolky s estragonem
Suroviny
- 450 g Pórek
- 8 ks Slanina vepřová
- 8 ks Rajčata sušená sterilovaná
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 hrnek Smetana 12% (konzumní)
- 1.5 hrnek Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Estragon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 5561 kcal
- Sacharidy 165 g
- Tuky 466 g
- Sodík 8991 mg
- Bílkoviny 143 g
- Uhlovodany 161 g
- Cholesterol 712 mg
- Draslík 11814.3 mg
- Vláknina 71961.8 mg
- Vitamín A 71961.8 mg
- Vitamín B6 5.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 608.3 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 123.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200C.
-
2
Do kuřecích prsíček uděláme nožem hluboké zářezy tak, abychom vytvořili kapsu. Do každé vložíme dvě sušená rajčata, obalíme ve dvou plátcích uzené slaniny a přichytíme párátky.
-
3
Kuřecí rolky krátce 2-3min po obou stranách orestujeme na lžíci rozpáleného oleje, přemístíme do trouby a pečeme cca 15min. Po vyjmutí odstraníme párátka a maso udržujeme teplé.
-
4
Mezitím rozpálíme gril, pórky potřeme olejem a opečeme cca 8min doměkka.
-
5
Do pánve vlijeme vývar a brandy a provaříme cca 3min dokud se vývar neodpaří na polovinu množství. Poté vmícháme smetanu, nasekaný estragon a zlehka vaříme další 2-3min do zhoustnutí. Dochutíme solí a pepřem.
-
6
Kuřecí rolky a pórky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme snítkou čerstvého estragonu a podáváme.