Hovězí plátek s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 15 g Houby sušené
  • 600 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Hovězí maso zadní
  • 0.5 hrnek Víno červené
  • 0.5 hrnek Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 18.6 mg
  • Draslík 916.8 mg
  • Vláknina 9839.8 mg
  • Vitamín A 9839.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby zalijeme vroucí vodou a necháme je cca 15min luhovat, až změknou.

  • 2

    Mezitím rozehřejeme troubu na 160C.

  • 3

    Houby slijeme a nakrájíme. Odvar odložíme.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme trochu másla a plátky masa orestujeme po obou stranách cca 3min dozlatova. Zakryjeme a uchováme v troubě teplé.

  • 5

    V kastrůlku rozehřejeme 1/2lžíce másla, přidáme nakrájené čerstvé houby, sušené houby, prolisovaný česnek a nakrájený tymián. Několik minut podusíme dokud houby nezměknou.

  • 6

    Poté zalijeme vínem, teplotu zvýšíme a krátce povaříme dokud se polovina šťávy neodpaří. Přidáme odvar z hub smíchaný s vývarem a cca 3min provaříme. Na závěr vmícháme zbylé máslo,dochutíme solí a pepřem.

  • 7

    Omáčkou přelijeme hovězí plátky, dozdobíme čerstvým tymiánem a podáváme.

Komentáře k receptu