Polévka z kokosu, brambor a špenátu
Suroviny
- 450 g Brambory
- 150 g Špenát listový čerstvý
- 1 kávová lžička Kari pasta
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Chilli paprička sušená
- 1 ks Cibule
- 1 ks Limetka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 hrnek Mléko kokosové
- 2.5 hrnek Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1282 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 16.5 mg
- Draslík 1320.3 mg
- Vláknina 14338.2 mg
- Vitamín A 14338.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.6 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve rozpustíme v kastrůlku máslo a cca 5min dozlatova orestujeme na kostičky nakrájené brambory, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a kari pastu.
-
2
Poté zalijeme vývarem, kokosovým mlékem, šťávou vylisovanou z limety a přidáme sušené chilli papričky.
-
3
Zakryjeme, přivedeme k varu a zvolna asi 15min provaříme, až brambory změknou.
-
4
Polévku odstavíme, necháme vychladnout, polovinu odebereme a rozšleháme ručním mixérem. Pyré přidáme zpět do hrnce, vložíme nakrájený špenát a vaříme 1-2min aby se polévka prohřála a špenát zvadl.
-
5
Dochutíme solí a pepřem a podáváme.