Bruschetta s rajčaty a kozím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Rajčata Cherry
  • 60 g Sýr kozí
  • 4 krajíc Ciabatta
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Tapenáda se zelenými olivami
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 11.9 mg
  • Draslík 661.3 mg
  • Vláknina 16364.5 mg
  • Vitamín A 16364.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 2

    Rajčata omyjeme a i s keříčkem rozložíme na plech. Pokapeme olivovým olejem, potřeme prolisovaným česnekem a poklademe snítkami tymiánu.

  • 3

    Pečeme dokud nezměknou, cca 15min. Poté je rozdělíme na čtyři díly, bez toho abychom je otrhali z keříčku.

  • 4

    Mezitím rozpálíme gril a dozlatova opečeme podélně rozkrojenou ciabattu. Každý krajíc pomažeme lžící tapenády, poklademe sýrem nakrájeným na kousky a položíme rajčata.

  • 5

    Brushettu pokapeme šťávou vypečenou z rajčat, dozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Komentáře k receptu