Bruschetta s rajčaty a kozím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 7 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 11.9 mg
- Draslík 661.3 mg
- Vláknina 16364.5 mg
- Vitamín A 16364.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200C.
-
2
Rajčata omyjeme a i s keříčkem rozložíme na plech. Pokapeme olivovým olejem, potřeme prolisovaným česnekem a poklademe snítkami tymiánu.
-
3
Pečeme dokud nezměknou, cca 15min. Poté je rozdělíme na čtyři díly, bez toho abychom je otrhali z keříčku.
-
4
Mezitím rozpálíme gril a dozlatova opečeme podélně rozkrojenou ciabattu. Každý krajíc pomažeme lžící tapenády, poklademe sýrem nakrájeným na kousky a položíme rajčata.
-
5
Brushettu pokapeme šťávou vypečenou z rajčat, dozdobíme lístky bazalky a podáváme.