Tvarohové knedlíky s krupicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cukr krupice
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 80 g Pšeničná krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 19.9 mg
  • Vláknina 960 mg
  • Vitamín A 960 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh rozetřeme a přidáme mléko, vejce, sůl a zahustíme krupicí. Necháme 1 hodinu nabobtnat.

  • 2

    Z těsta tvarujeme knedlíčky a pomalu je vaříme v osolené vodě asi 6 minut.

  • 3

    Podáváme posypané cukrem a polité máslem.

Komentáře k receptu