Studená zeleninová polévka s kyselou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 20 g Olej stolní
  • 200 g Okurka salátová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 132.8 mg
  • Draslík 691.1 mg
  • Vláknina 3118.3 mg
  • Vitamín A 3118.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme oloupaná a rozmačkaná rajčata, rozetřený česnek, nasekaný kopr, ocet, olej, sůl a pepř.

  • 2

    Všechny suroviny zalijeme smetanou, dobře promícháme a dáme vychladit.

  • 3

    Polévku podáváme s několika kousky ledu.

Komentáře k receptu