Vejce s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Jogurt bílý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 254.6 mg
  • Draslík 149 mg
  • Vláknina 392.2 mg
  • Vitamín A 392.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené a okyselené vodě vaříme asi 7 minut ztracená vejce.

  • 2

    Na talíř dáme česnek utřený se solí, smícháme s jogurtem a doprostřed vložíme vejce. Posypeme je paprikou, opepříme a polijeme rozpáleným máslem. Nakonec ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

  • 3

    Podáváme s chlebem a salátem z paprik.

Komentáře k receptu