Fazolky po bulharsku s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 27 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 17.3 mg
- Draslík 719.3 mg
- Vláknina 14231.5 mg
- Vitamín A 14231.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky omyjeme a zbavíme vláken.
-
2
Dáme je na zpěněnou cibuli s paprikou, přidáme omytá a nakrájená rajčata, nakrájený kopr, nasekanou petržel a sůl. Udusíme téměř doměkka. Pokrm zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a povaříme.
-
3
Na talíři každou porci polijeme hustým bílým jogurtem. Podáváme s bílým chlebem.