Vejce zapékaná se slanečkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené ve slupce
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Filé ze slanečka
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1118 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 519.5 mg
  • Draslík 614.5 mg
  • Vláknina 6759 mg
  • Vitamín A 6759 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vymažeme zapékací mísu máslem.

  • 2

    Uvařená vejce a brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Střídavě plníme mísu vrstvou brambor, vajec a slanečky. Poslední (horní) vrstva jsou vždy brambory.

  • 4

    V hrnku si rozšleháme vejce s mlékem, osolíme, opepříme a zalijeme připravený pokrm. Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct do horké trouby dozlatova.

  • 5

    Podáváme se sladkokyselou okurkou.

Komentáře k receptu