Vaječný salát s rybou v tomatě
Suroviny
- 150 g Sardinky v rajčatové omáčce
- 4 krajíc Veka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1.5 ks Kečup
- 1 ks Salát hlávkový
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 1 dl Mléko polotučné
- 0.5 dl Olej stolní
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 24 g
- Sodík 334 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 277.7 mg
- Draslík 220.7 mg
- Vláknina 1672.5 mg
- Vitamín A 1672.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařená oloupaná vejce a veku nakrájíme na malé kostičky.
-
2
Omyjeme hlávkový salát, listy natrháme a přidáme k vejcím s vekou.
-
3
Přimícháme hořčici, utřený česnek, cukr, rozšlehaný kečup s octem, olejem a mlékem, ochutíme solí a vše promícháme v míse. Jako poslední přidáme nakrájenou rybu v tomatě a lehce promícháme.
-
4
Podáváme s pečivem nebo chlebem.
-
5