Vaječný salát s rybou v tomatě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sardinky v rajčatové omáčce
  • 4 krajíc Veka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1.5 ks Kečup
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 0.5 dl Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 277.7 mg
  • Draslík 220.7 mg
  • Vláknina 1672.5 mg
  • Vitamín A 1672.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařená oloupaná vejce a veku nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Omyjeme hlávkový salát, listy natrháme a přidáme k vejcím s vekou.

  • 3

    Přimícháme hořčici, utřený česnek, cukr, rozšlehaný kečup s octem, olejem a mlékem, ochutíme solí a vše promícháme v míse. Jako poslední přidáme nakrájenou rybu v tomatě a lehce promícháme.

  • 4

    Podáváme s pečivem nebo chlebem.

  • 5

Komentáře k receptu