Humří kousky s cizrnou a pomerančem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cizrna konzervovaná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Fenykl obecný
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Humr
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 873 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 2440 mg
  • Bílkoviny 146 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 712.5 mg
  • Draslík 2491.5 mg
  • Vláknina 17574.9 mg
  • Vitamín A 17574.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.5 mg
  • Vitamín E 11.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme do vroucí vody humry, celerový řapík, mrkev a na kousky nakrájenou cibuli. Vaříme cca 7-8min, poté slijeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím očistíme fenykl a bulvu nakrájíme na jemné kousky. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, sloupneme bílou slupku a šťávu zachytíme.

  • 3

    Poté vyloupeme uvařené humry a maso nakrájíme na kostičky.

  • 4

    Připravíme zálivku. Rozmixujeme 3lžíce olivového oleje, lžíci pomerančové šťávy, sůl a pepř a dobře prošleháme.

  • 5

    Cizrnu propláchneme studenou vodou, necháme okapat, nasypeme do salátové mísy, přidáme nakrájený fenykl a dílky pomeranče.

  • 6

    Ochutíme zálivkou, přidáme humří maso, dozdobíme lístky fenyklu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu