Uzené rizoto se slunečnicovými semínky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 22 g
- Sodík 882 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 16.5 mg
- Draslík 323.3 mg
- Vláknina 8650 mg
- Vitamín A 8650 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži opražíme cca 1min v hrnci na rozehřátém oleji.
-
2
Poté postupně přiléváme vroucí vývar a vaříme cca 18min. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci.
-
3
Mezitím krátce orestujeme na teflonové pánvi slunečnicová semínka a sušené datle.
-
4
Hotovu rýži smícháme se sýrem nakrájeným na kostičky a datlemi. Rozdělíme na talíře, posypeme slunečnicovými semínky a ihned podáváme.