Uzené rizoto se slunečnicovými semínky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 40 g Slunečnice - semena
  • 80 g Sýr Provola
  • 30 ml Olej olivový
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 1 hrst Datle sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 882 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 16.5 mg
  • Draslík 323.3 mg
  • Vláknina 8650 mg
  • Vitamín A 8650 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži opražíme cca 1min v hrnci na rozehřátém oleji.

  • 2

    Poté postupně přiléváme vroucí vývar a vaříme cca 18min. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci.

  • 3

    Mezitím krátce orestujeme na teflonové pánvi slunečnicová semínka a sušené datle.

  • 4

    Hotovu rýži smícháme se sýrem nakrájeným na kostičky a datlemi. Rozdělíme na talíře, posypeme slunečnicovými semínky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu