Dort podkova

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 100 g Olej stolní
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 375 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Voda pitná
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Tresť punčová
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 64.1 mg
  • Draslík 55.7 mg
  • Vláknina 1124.3 mg
  • Vitamín A 1124.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozdělíme. Vyšleháme z bílků tuhý sníh a žloutky ušleháme s cukrem a vodou.

  • 2

    Do žloutkové směsi přidáme mouku, kakao, olej a prášek do pečiva a vmícháme sníh.

  • 3

    Do formy ve tvaru podkovy, kterou jsme vymazali a vysypali nalijeme těsto a 40 minut pečeme ve vyhřáté troubě.

  • 4

    Po upečení a vychladnutí rozkrojíme a ozdobíme krémem z mléka, vanilkových pudinků, másla, cukru, kakaa a punčového aroma.

Komentáře k receptu