Dort podkova
Suroviny
- 250 g Cukr krupice
- 100 g Olej stolní
- 300 g Mouka polohrubá
- 375 g Máslo čerstvé
- 100 ml Voda pitná
- 500 ml Mléko polotučné
- 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Tresť punčová
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Kakao - prášek
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 19 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 64.1 mg
- Draslík 55.7 mg
- Vláknina 1124.3 mg
- Vitamín A 1124.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozdělíme. Vyšleháme z bílků tuhý sníh a žloutky ušleháme s cukrem a vodou.
-
2
Do žloutkové směsi přidáme mouku, kakao, olej a prášek do pečiva a vmícháme sníh.
-
3
Do formy ve tvaru podkovy, kterou jsme vymazali a vysypali nalijeme těsto a 40 minut pečeme ve vyhřáté troubě.
-
4
Po upečení a vychladnutí rozkrojíme a ozdobíme krémem z mléka, vanilkových pudinků, másla, cukru, kakaa a punčového aroma.