Aténská pochoutka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cizrna
  • 200 g Pórek
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 g Sýr Feta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 59.5 mg
  • Draslík 966 mg
  • Vláknina 36639.8 mg
  • Vitamín A 36639.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodou zalijeme cizrnu a necháme nabobtnat do druhého dne.

  • 2

    Poté vyměníme vodu a uvaříme doměkka, trochu osolíme.

  • 3

    Omyjeme a na kousky nakrájíme pórek, osmahneme na másle. Nastrouháme fetu, eidam a šunku. Vše promícháme a osolíme a opepříme.

  • 4

    Do zapékací mísy rozložíme cizrnový salát a krátce zapečeme.

Komentáře k receptu