Italské dortíky ze špaget se sušenými rajčaty
Suroviny
- 200 g Špagety, Makarony
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 ml Mléko polotučné
- 2 kávová lžička Rajčata sušená sterilovaná
- 1 kávová lžička Pesto
- 1 ks Bazalka
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 22 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 90.1 mg
- Draslík 529.2 mg
- Vláknina 7671.7 mg
- Vitamín A 7671.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Doměkka uvaříme v osolené vodě špagety.
-
2
Smícháme v míse hladkou mouku s kypřícím práškem, přidáme olej a vejce.
-
3
Vmícháme do těsta nastrouhaný sýr a mléko, přidáme bazalku, nakládaná sušená rajčata a pesto.
-
4
Nádoby na pečení vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.
-
5
Na dno formy vlijeme trochu těsta, přidáme pár špaget, znovu zalijeme těstem a navrch překryjeme stočenými špagetami.
-
6
Pečeme při 120 stupních dozlatova.