Zapečená rajská polévka s čerstvým rajčetem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 hrnek Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1282 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 729.3 mg
  • Vláknina 8244.8 mg
  • Vitamín A 8244.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si marinovaná rajčata. Cherry rajčátka rozpůlíme, smícháme s balzamikovým octem, ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 230C.

  • 3

    Konzervovaná rajčata necháme okapat, šťávu si uchováme. Naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem, přidáme česnek, ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Pečeme cca 15-20min až se rajčata začnou připalovat. Poté smícháme se šťávou z rajčat, vývarem, dochutíme a necháme vychladit v lednici.

  • 5

    Studenou polévku podáváme s marinovanými rajčaty.

Komentáře k receptu