Zapečená rajská polévka s čerstvým rajčetem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1282 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 729.3 mg
- Vláknina 8244.8 mg
- Vitamín A 8244.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si marinovaná rajčata. Cherry rajčátka rozpůlíme, smícháme s balzamikovým octem, ochutíme solí a pepřem.
-
2
Troubu předehřejeme na 230C.
-
3
Konzervovaná rajčata necháme okapat, šťávu si uchováme. Naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem, přidáme česnek, ochutíme solí a pepřem.
-
4
Pečeme cca 15-20min až se rajčata začnou připalovat. Poté smícháme se šťávou z rajčat, vývarem, dochutíme a necháme vychladit v lednici.
-
5
Studenou polévku podáváme s marinovanými rajčaty.