Pěna z husích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1346 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 45 g
- Sodík 975 mg
- Bílkoviny 214 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 1397.5 mg
- Draslík 610.8 mg
- Vláknina 159 mg
- Vitamín A 159 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 78.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařená nebo dušená játra prolisujeme, osolíme, opepříme, přilijeme brandy a studený, tekutý aspik, nakonec vmícháme ušlehanou smetanu.
-
2
Formu vylijeme studeným aspikem a po ztuhnutím naplníme pěnou.
-
3
V lednici necháme ztuhnout, vyklopíme a nakrájíme.