Jazyková pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1350 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 76 g
- Sodík 797 mg
- Bílkoviny 145 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 246.3 mg
- Draslík 1034.3 mg
- Vláknina 5559 mg
- Vitamín A 5559 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velmi jemně umeleme vařený hovězí jazyk, přidáme bešamel, na kousky nakrájený, na víně podušený žampión, rozmixujeme. Zašleháme tekutý aspik, smetanu, sůl, pepř a přendáme do formy nebo misky vylité studeným aspikem.
-
2
Necháme v chladu ztuhnout. Vyklopíme a nakrájíme.