Kuře v páře z Jün-nanu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Kuře
  • 750 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1072 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 1048 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 281.3 mg
  • Draslík 887.2 mg
  • Vláknina 2600 mg
  • Vitamín A 2600 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme na kousky a v osolené vodě povaříme asi 3 minuty. Scedíme a propláchneme pod studenou vodou.

  • 2

    Do silnostěnného hrnce dáme pařák, rozložíme na něj maso, osolíme, přidáme plátky zázvoru a 5 cm kousky cibulky, pokapeme vývarem a vínem.

  • 3

    Do hrnce nalijeme vodu, přiklopíme a vaříme cca 2 hodiny.

  • 4

    Občas přilijeme do hrnce vodu. Z hotového masa odstraníme zázvor, cibuli a tuk.

  • 5

    Podáváme silný vývar v miskách a maso zvlášť, doplněné omáčkami k namáčení. Zdobíme cibulkou. Můžeme doplnit rýží a špenátovými listy, vařenými rovněž v páře.

Komentáře k receptu