Kuře v páře z Jün-nanu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1072 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 61 g
- Sodík 1048 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 281.3 mg
- Draslík 887.2 mg
- Vláknina 2600 mg
- Vitamín A 2600 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a v osolené vodě povaříme asi 3 minuty. Scedíme a propláchneme pod studenou vodou.
-
2
Do silnostěnného hrnce dáme pařák, rozložíme na něj maso, osolíme, přidáme plátky zázvoru a 5 cm kousky cibulky, pokapeme vývarem a vínem.
-
3
Do hrnce nalijeme vodu, přiklopíme a vaříme cca 2 hodiny.
-
4
Občas přilijeme do hrnce vodu. Z hotového masa odstraníme zázvor, cibuli a tuk.
-
5
Podáváme silný vývar v miskách a maso zvlášť, doplněné omáčkami k namáčení. Zdobíme cibulkou. Můžeme doplnit rýží a špenátovými listy, vařenými rovněž v páře.