Mléčná polévka s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 200 g Žemle tuková
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2.75 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 735 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 225.2 mg
  • Draslík 84.6 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemli nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.

  • 2

    Osmažené žemle vrstvíme v polévkové míse s rozšlehanými vejci a nastrouhaným sýrem. Vrstvy nejméně 2x opakujeme. Mísu potom vložíme do vodní lázně.

  • 3

    Cibuli zpěníme na másle, rozvaříme ji v osoleném mléce a rozmixujeme ji nebo prolisujeme. Uvedeme do varu a v míse přelijeme žemle s vejci a sýrem.

Komentáře k receptu