Mléčná polévka s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 735 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 36 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 225.2 mg
- Draslík 84.6 mg
- Vláknina 850 mg
- Vitamín A 850 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemli nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
-
2
Osmažené žemle vrstvíme v polévkové míse s rozšlehanými vejci a nastrouhaným sýrem. Vrstvy nejméně 2x opakujeme. Mísu potom vložíme do vodní lázně.
-
3
Cibuli zpěníme na másle, rozvaříme ji v osoleném mléce a rozmixujeme ji nebo prolisujeme. Uvedeme do varu a v míse přelijeme žemle s vejci a sýrem.