Švýcarská vejce zapékaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 281.6 mg
  • Draslík 78.7 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací misky vymažeme máslem a vyložíme plátky sýru.

  • 2

    Do každé misky rozklepneme čerstvé vejce, osolíme a opepříme. Zalijeme smetanou a posypeme zbylým sýrem, který jsme nastrouhali.

  • 3

    Dáme do trouby zapéci.

Komentáře k receptu