Tagliatelle se srdcovkami a bylinkovou strouhankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 13 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1020.1 mg
- Vláknina 11347.3 mg
- Vitamín A 11347.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 73.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle necháme 2hodiny namáčet v osolené vodě a pravidelně proplachujeme. Poté je vyjeme a necháme okapat.
-
2
Do hrnce nasypeme na kolečka nakrájenou šalotku, přidáme mušle, zalijeme 2lžícemi oleje a vínem a podusíme, až se mušle otevřou.
-
3
Mezitím rozmixujeme strouhanku se svazkem petrželky, tymiánem a majoránkou. Směs krátce osmahneme na 4lžících rozpáleného oleje. Přesypeme na talíř a necháme vychladnout.
-
4
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, přidáme k mušlím a krátce prohřejeme.
-
5
Rozdělíme na talíře, posypeme aromatickou strouhankou a ihned podáváme.