Ryba po kantonsku
Suroviny
- 25 ml Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Treska aljašská
- 3 polévková lžíce Zázvor mletý
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 7 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 92.5 mg
- Draslík 1295.1 mg
- Vláknina 5599.8 mg
- Vitamín A 5599.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu po obou stranách šikmo nařízneme, naložíme jí do směsi rýžového vína, sojové omáčky, jemně pokrájeného zázvoru
-
2
a sezamového oleje. Zakryté necháme v chladu marinovat nejméně 10 minut.
-
3
Přendáme i s marinádou na tepluvzdorný talíř, mřížku nebo do bambusového pařáku a postavíme na hrnec s mírně vroucí vodou.
-
4
Dobře přikryjeme a vaříme v páře 10 minut.
-
5
Přendáme na talíř, posypeme jemně nakrájenou, jarní cibulkou, strouhaným zázvorem a pepřem.
-
6
Rozpálíme arašídový olej a přelijeme přes rybu a oblohu tak, aby kůže byla křupavá. Podáváme.