Mřížkový koláč z lineckého těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Cukr vanilka
  • 0.25 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 6 polévková lžíce Marmeláda ostružinová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 81.7 mg
  • Draslík 73.9 mg
  • Vláknina 2405.3 mg
  • Vitamín A 2405.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, másla, cukru, žloutků, kypřícího prášku, vanilkového cukru a citrónové kůry, vypracujeme hladké těsto, necháme minimálně 30 minut v chladu.

  • 2

    2/3 těsta napěchujeme na dno koláčové formy o průměru 30 cm, vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Potřeme marmeládou a ze zbytku těsta vyválíme úzké proužky ze kterých vytvoříme na koláči mřížku. Mezery mezi mřížkami vyplníme půlkami jader ořechů. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dozlatova.

  • 3

Komentáře k receptu