Rýžové tagliatelle se sýrovou omáčkou
Suroviny
- 60 g Sýr Fontina
- 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 70 g Mouka rýžová
- 60 g Sýr Taleggio
- 200 ml Mléko polotučné
- 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 3 ks Pažitka
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 hrst Kerblík
- 1 hrst Sýr Parmezán
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 17 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 94.3 mg
- Draslík 488.6 mg
- Vláknina 4791.7 mg
- Vitamín A 4791.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve vypracujeme hladké těsto z hladké a rýžové mouky, bílků, lžíce vody, špetky soli a lžíce oleje. Rozválíme je na tenký plát a vykrájíme nudle.
-
2
Do hrnce vložíme nasekanou šalotku, máslo, oba sýry bez kůry nakrájené na kostky, přilijeme mléko a smetanu. Pomalu zahříváme dokud se sýry neroztaví.
-
3
Poté odstavíme, necháme vychladnout a přidáme žloutek. Promícháme ponorným mixérem na hladký krém.
-
4
Nudle uvaříme v osolené vodě al dente, slijeme, přemístíme na pánev s trochou rozehřátého másla a několika snítkami pažitky a promícháme s omáčkou.
-
5
Rozdělíme do misek, dozdobíme hoblinakmi parmazánu a podáváme posypané kerblíkem.