Zapečená bramborová kaše
Suroviny
- 500 g Vepřové maso mleté
- 500 g Rajčata
- 400 g Brambory
- 250 g Sýr Eidam cihla 40%
- 1 ks Cibule
- 3 ks Paprikové lusky čerstvé
- 3 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 5 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Kečup
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 306 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 141.1 mg
- Draslík 1235.6 mg
- Vláknina 15885 mg
- Vitamín A 15885 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na cibulce a oleji osmažíme mleté maso.
-
2
Přidáme kečup, rajčata, papriky a mrkev nakrájené na kousky a česnek.
-
3
Dusíme doměkka pod pokličkou.
-
4
Směs dáme do zapékací mísy, zalijeme bramborovou kaší, posypeme strouhaným sýrem a 30 minut zapékáme.