Pórková polévka se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1233 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 614.8 mg
- Vláknina 10568.3 mg
- Vitamín A 10568.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.3 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vroucího zeleninového vývaru vložíme nakrájenou mrkev a petržel.
-
2
Oloupeme cibuli, nakrájíme a na oleji osmahneme, přidáme nakrájený pórek.
-
3
Cibuli a pórek zaprášíme kukuřičnou moukou a přidáme do vývaru. Osolíme, přidáme vločky a 10 minut povaříme.
-
4
Rozmixujeme polévku, necháme přejít varem a podáváme ozdobenou petrželkou.