Karbanátky s fetou
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 500 g Vepřové maso mleté
- 100 g Sýr Feta
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 0.27 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 31 g
- Sodík 446 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 160.1 mg
- Draslík 662.8 mg
- Vláknina 3630.6 mg
- Vitamín A 3630.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mleté maso se strouhankou, hořčicí, vejcem, osolíme a opepříme.
-
2
Na kousky nakrájíme sýr feta.
-
3
Z masové směsi děláme placičky, do kterých zabalíme kousek sýra. Poté osmahneme na oleji po obou stranách dozlatova. Hotové karbanátky uchováme v teple.
-
4
Papriky nakrájené na malé kousky a cuketu osmahneme na vysmahnutém oleji, přidáme loupaná rajčata a 15 minut dusíme. Osolíme a opepříme.
-
5
Na omáčku položíme karbanátky a podáváme.