Vepřová panenka plněná sušenými švestkami s povidlovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2305 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 211 g
- Sodík 65319 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 290.3 mg
- Draslík 1908 mg
- Vláknina 7083.3 mg
- Vitamín A 7083.3 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové panenky očistíme a protkneme sušenými švestkami bez pecek. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji po všech stranách. Vložíme na pekáč, dáme do trouby a upečeme. Z cukru připravíme tmavší karamel, zalijeme vínem, a svaříme s povidly na hustší omáčku, do níž vložíme zbytek sušených švestek opečených na másle. Dochutíme. Hotovou panenku přelijeme omáčkou.