Hovězí nudličky s citronovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Cukr krupice
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Olej stolní
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 9505 kcal
  • Sacharidy 900 g
  • Tuky 622 g
  • Sodík 193868 mg
  • Bílkoviny 87 g
  • Uhlovodany 532 g
  • Cholesterol 508 mg
  • Draslík 877.9 mg
  • Vláknina 52242 mg
  • Vitamín A 52242 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.9 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 200.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájené na nudličky obalíme v mouce a zprudka osmahneme po všech stranách na oleji, potom mírně podlijeme a necháme dusit.

  • 2

    Očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Obojí osmažíme na másle, vyjmeme a dáme stranou.

  • 3

    Nastrouháme si trochu citronové kůry, vymačkáme šťávu, vlijeme do másla po houbách s cibulí, přidáme víno a mírně povaříme. Osolíme, opepříme, osladíme. Houby, cibuli i maso vložíme do omáčky a krátce prohřejeme.

  • 4

    Podáváme sypané petrželkou.

Komentáře k receptu