Kuřecí polévka
Suroviny
- 1 ks Cibule
- 2 ks Kuřecí čtvrtky
- 4 ks Nové koření celé
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Brambory
- 1 ks Smetana 12% (konzumní)
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Ocet kvasný lihový
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 83 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 21.3 mg
- Draslík 274.4 mg
- Vláknina 7994.1 mg
- Vitamín A 7994.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme, zpěníme ji na másle, přidáme zeleninu, maso, koření a podlijeme vodou.
-
2
Uvaříme a zvlášť uvaříme brambory.
-
3
Po uvaření polévku scedíme, rozmixujeme, pak přidáme maso a brambory do polévky.
-
4
Rozmícháme mouku se smetanou a přidáme do polévky.
-
5
Osolíme, opepříme, přidáme cukr a ocet a podáváme.