Staročeská dobrota

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Hrách loupaný
  • 1 ks Vepřový jazyk
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Vegeta
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1784 kcal
  • Sacharidy 168 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 699 mg
  • Bílkoviny 106 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 292.3 mg
  • Draslík 901.1 mg
  • Vláknina 27939.8 mg
  • Vitamín A 27939.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si předvařený hrách dle návodu.

  • 2

    Před dovařením osolíme a když je měkký, slijeme vodu, odstavíme a necháme přikrytý aby nevychladl.

  • 3

    Oloupeme cibuli a česnek a se slaninou nakrájíme na kostičky.

  • 4

    Zprudka opečeme, přidáme majoránku, vegetu a polovinu směsi.

  • 5

    Zamícháme do vařeného hrachu, zbytkem ozdobíme jídlo na talíři.

  • 6

    Servírujeme s plátky uzeného hovězího jazyka.

Komentáře k receptu