Vývar z petrželovým kapáním
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1121 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 34 g
- Sodík 547 mg
- Bílkoviny 91 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 654.3 mg
- Draslík 1181.5 mg
- Vláknina 15972 mg
- Vitamín A 15972 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce se studenou osolenou vodou vložíme maso.
-
2
Zvolna začneme vařit, sebereme tmavou pěnu z povrchu. Přidáme pepř, kořenovou zeleninu, cibuli a vaříme doměkka. Přecedíme.
-
3
Mléko vyšleháme s vejci, petrželkou nakrájenou najemno, solí, olejem a moukou.
-
4
Smícháme. Přes cedník nebo obrácené struhadlo prolisujeme těstíčko do osolené vroucí vody.
-
5
Krátce povaříme a vložíme do vývaru. Maso a zeleninu z vývaru nakrájíme na drobno a vložíme do polévky.