Koprová smetanová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka polohrubá
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 0.333333 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 96909 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 218.4 mg
  • Draslík 74.5 mg
  • Vláknina 1236 mg
  • Vitamín A 1236 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 84.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Asi 2/3 uvedeného množství smetany rozkvedláme s moukou a vaříme v osolené vodě. Podle chuti omáčku přikyselíme a přisladíme. Do provařené omáčky vložíme najemno nasekaný kopr a přilijeme žloutek rozkvedlaný ve zbytku smetany. Už nevaříme.

Komentáře k receptu