Salát z těstovin se sýrem bocconcini, chřestem a oreganem
Suroviny
- 155 g Chřest bílý
- 350 g Těstoviny Conchiglie
- 200 g Sýr Bocconcini
- 100 g Rajčata Cherry
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 19 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 159.9 mg
- Vláknina 6267.3 mg
- Vitamín A 6267.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Chřest nakrájíme na malé kousky, krátce povaříme, vyjmeme a zchladíme v ledové vodě. Jakmile vychladne,zcedíme jej a necháme okapat.
-
3
V salátové míse smícháme těstoviny, chřest, na tenké plátky nakrájený sýr, na čtvrtiny nakrájená rajčata a lístky čerstvého oregana.
-
4
Salát pokapeme zálivkou, na kterou rozšleháme ořechový olej, oba octy, sůl a pepř. Dobře promícháme a podáváme.