Kohout na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Mrkev kořen
  • 150 g Žampiony - sterilované
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 500 g Kohoutí maso
  • 500 ml Víno červené
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Bobkový list
  • 7 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Nové koření celé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 74.6 mg
  • Draslík 1013.7 mg
  • Vláknina 29008.9 mg
  • Vitamín A 29008.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kohoutí maso osolíme a se sádlem pečeme, dokud nedostane zlatavý nádech.

  • 2

    Poté ho i se šťávou přendáme do hrnce, podlijeme vývarem a červeným vínem, přidáme tymián, bobkový list a balíček s kořením. Přidáme nakrájenou mrkev, žampiony a 90 minut dusíme na mírném ohni.

  • 3

    Poté vyndáme kohouta, rozporcujeme a uchováme v teple.

  • 4

    Připravíme světlou jíšku z másla a mouky.

  • 5

    Zaléváme pomalu šťávou a povaříme.

  • 6

    Směsí polijeme kohouta a podáváme.

Komentáře k receptu