Kohout na víně
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Mrkev kořen
- 150 g Žampiony - sterilované
- 50 g Sádlo škvařené
- 500 g Kohoutí maso
- 500 ml Víno červené
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 2 ks Bobkový list
- 7 ks Pepř černý celý
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Nové koření celé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 42 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 74.6 mg
- Draslík 1013.7 mg
- Vláknina 29008.9 mg
- Vitamín A 29008.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné kohoutí maso osolíme a se sádlem pečeme, dokud nedostane zlatavý nádech.
-
2
Poté ho i se šťávou přendáme do hrnce, podlijeme vývarem a červeným vínem, přidáme tymián, bobkový list a balíček s kořením. Přidáme nakrájenou mrkev, žampiony a 90 minut dusíme na mírném ohni.
-
3
Poté vyndáme kohouta, rozporcujeme a uchováme v teple.
-
4
Připravíme světlou jíšku z másla a mouky.
-
5
Zaléváme pomalu šťávou a povaříme.
-
6
Směsí polijeme kohouta a podáváme.