Jahelník mrkvový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 163 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 187.2 mg
- Vláknina 11336.2 mg
- Vitamín A 11336.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jáhly nasypeme do kastrolu, zalijeme vodou, přivedeme k varu, odstavíme, zakryjeme a v teple necháme tak dlouho, až se vsákne všechna tekutina.
-
2
Změklé jáhly dáme do mísy, přilijeme kokosové mléko, limetovou šťávu ze tří limetek a kůru nastrouhanou z jedné limety, cukr a vše promícháme.
-
3
Remosku vymažeme tukem, vložíme polovinu jáhlové směsi, na ně navrstvíme najemno nastrouhanou mrkev a zakryjeme zbytkem směsi. Poklademe kolečky limety, posypeme cukrem a pečeme cca 50min až cukr na povrchu dozlatova zkaramelizuje.