Čokoládový dezert s vroucím srdcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Čokoláda hořká
  • 1 kávová lžička Káva instantní
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.333333 hrnek Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 334.2 mg
  • Draslík 259 mg
  • Vláknina 4389 mg
  • Vitamín A 4389 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 2

    Čokoládu nalámeme na kousky a s máslem necháme rozpustit ve vodní lázni.V misce prošleháme vejce,žloutek,kávu,mouku a špetku soli.Poté ke směsi přilijeme rozpuštěnou čokoládu a znovu prošleháme.Formičky vymazané máslem naplníme cca 2cm pod okraj čokoládovým těstíčkem,postavíme do pekáčku a kolem nalijeme do 2/3 výšky vroucí vodu.Pečeme 10-12minut.Povrch musí být suchý a obsah zůstat téměř tekutý.Hotový dezert necháme 10min vychladnout,poté objedeme nožem a vyklopíme.Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu