Čokoládový dezert s vroucím srdcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 33 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 334.2 mg
- Draslík 259 mg
- Vláknina 4389 mg
- Vitamín A 4389 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200C.
-
2
Čokoládu nalámeme na kousky a s máslem necháme rozpustit ve vodní lázni.V misce prošleháme vejce,žloutek,kávu,mouku a špetku soli.Poté ke směsi přilijeme rozpuštěnou čokoládu a znovu prošleháme.Formičky vymazané máslem naplníme cca 2cm pod okraj čokoládovým těstíčkem,postavíme do pekáčku a kolem nalijeme do 2/3 výšky vroucí vodu.Pečeme 10-12minut.Povrch musí být suchý a obsah zůstat téměř tekutý.Hotový dezert necháme 10min vychladnout,poté objedeme nožem a vyklopíme.Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.