Mexické fazole
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 30 g Čokoláda hořká
- 50 g Cukr krupice
- 500 g Fazole černé
- 60 ml Melasa
- 250 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 hrst Oregano sušené
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 14 g
- Sodík 373 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 17.3 mg
- Draslík 1219.8 mg
- Vláknina 21631.6 mg
- Vitamín A 21631.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole propláchneme a necháme do druhého dne namáčet ve vodě.
-
2
Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a necháme vysmažit na kousky nakrájenou slaninu. Přidáme najemno nakrájeno cibuli a asi 5min orestujeme. Poté přidáme melasu, cukr, rajčata, hořčičné smínko a zalijeme asi 3litry vody. Nasypeme fazole, přivedeme k varu a na středním ohni vaříme 4-5hodin tak, aby se odpařila většina tekutiny.
-
3
Na závěr přidáme nastrouhanou čokoládu, ochutíme solí a pepřem.
-
4
Fazole podáváme dozdobené lístky oregana.