Mrkvičky bramborové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 250 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrnek Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 870 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 98.6 mg
  • Draslík 467.1 mg
  • Vláknina 7304 mg
  • Vitamín A 7304 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouháme uvařené vychladlé brambory, přidáme hrubou mouku, žloutek, máslo a sůl.

  • 2

    Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme malé válečky zúžené na jednom konci, aby vypadaly jako mrkvičky.

  • 3

    V prošlehaném bílku a strouhance obalíme, osmahneme zprudka z obou stran ve větším množství oleje.

  • 4

    Poté je vysušíme na papírovém ubrousku.

  • 5

    Špejlí uděláme na silnějším konci dírku, do které zastrčíme kousek petrželky.

Komentáře k receptu