Srnčí hřbet s liškami a dýňovým pyré
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 20 g Šalotka
- 100 g Lišky čerstvé
- 500 g Dýně
- 600 g Srnčí maso
- 400 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Jalovec
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 2 hrst Pistácie
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 22 g
- Sodík 745 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 91.8 mg
- Draslík 1202.8 mg
- Vláknina 5496.8 mg
- Vitamín A 5496.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný srnčí hřbet bez kosti ochutíme solí a pepřem a spolu s rozmarýnem a jalovcem z obou stran opečeme na pánvi na mírném ohni cca 8minut.
-
2
Poté maso necháme chvíli odpočinout na teplém místě a obalíme v sekaných pistáciích.
-
3
Mezitím připravíme pyré. Rozehřejeme máslo a zpěníme nasekanou šalotku. Přidáme dýni zbavenou jader a nakrájenou na kousky. Podlijeme vývarem a doměkka podusíme.
-
4
Poté rozmixujeme, ochutíme a necháme na plotně zredukovat na potřebnou hustotu.
-
5
Houby krátce podusíme.
-
6
Maso nakrájíme na špalíčky a podáváme s houbami, pyré a několika hranolky opečené dýně.