Srnčí hřbet s liškami a dýňovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Šalotka
  • 100 g Lišky čerstvé
  • 500 g Dýně
  • 600 g Srnčí maso
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Jalovec
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 2 hrst Pistácie
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 745 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 91.8 mg
  • Draslík 1202.8 mg
  • Vláknina 5496.8 mg
  • Vitamín A 5496.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný srnčí hřbet bez kosti ochutíme solí a pepřem a spolu s rozmarýnem a jalovcem z obou stran opečeme na pánvi na mírném ohni cca 8minut.

  • 2

    Poté maso necháme chvíli odpočinout na teplém místě a obalíme v sekaných pistáciích.

  • 3

    Mezitím připravíme pyré. Rozehřejeme máslo a zpěníme nasekanou šalotku. Přidáme dýni zbavenou jader a nakrájenou na kousky. Podlijeme vývarem a doměkka podusíme.

  • 4

    Poté rozmixujeme, ochutíme a necháme na plotně zredukovat na potřebnou hustotu.

  • 5

    Houby krátce podusíme.

  • 6

    Maso nakrájíme na špalíčky a podáváme s houbami, pyré a několika hranolky opečené dýně.

Komentáře k receptu