Tvarohové tyčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Tvaroh jemný
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 152.6 mg
  • Draslík 92.5 mg
  • Vláknina 4382.5 mg
  • Vitamín A 4382.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do prosáté mouky prolisujeme tvaroh, osolíme a přidáme rozsekané máslo. Rychle zpracujeme těsto.

  • 2

    Na pomoučeném vále těsto rozválíme na obdélník, přeložíme jako listové těsto a necháme asi 1 hodinu v chladu.

  • 3

    Potom nakrájíme tyčky asi 8cm dlouhé a 1 1/2cm široké, potřeme je žloutkem a posypeme kmínem a solí.

  • 4

    Na plech postříknutý studenou vodou klademe tyčky a pečeme je v dobře vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu