Terstská hmota

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 40 g Mandle
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr krupice
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1077 kcal
  • Sacharidy 139 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 610 mg
  • Vláknina 12280 mg
  • Vitamín A 12280 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 10.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh. Zvolna do něj zašleháme cukr, lehce vmícháme mouku a nastrouhané mandle.

  • 2

    Nakonec krém zalijeme rozpuštěným máslem, opatrně jej zamícháme a naplníme do dortové formy.

  • 3

    Pečeme v mírné troubě a když dort vyběhne, dopékáme v teplé troubě.

Komentáře k receptu