Korpus na dort

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr krupice
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 156.3 mg
  • Draslík 49.1 mg
  • Vláknina 1575 mg
  • Vitamín A 1575 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce s cukrem šleháme ve vodní lázni a potom šleháme do studena, až zhoustnou.

  • 2

    Do vychladlých vajec zamícháme prosátou mouku, a nakonec rozpuštěné máslo.

  • 3

    Těsto nalijeme do dortové formy a dáme péci. Zpočátku pečeme v mírné troubě, když dort vyběhne, dopékáme v teplejší troubě.

  • 4

    Upečený korpus posypeme moukou a vyklopíme na papír.

Komentáře k receptu